Compromisos d'eficiència

Destaquem

La Marca amplia els compromisos a navilieres i modifica la normativa

La Marca de Qualitat del Port de Barcelona ha obert el període per què les empreses que ofereixen serveis a les navilieres puguin incorporar els compromisos Efficiency Network i obtenir la certificació de la Marca en aquest tipus d'activitat.

Es tracta d'una ampliació de cinc compromisos amb aquestes empreses. (El document es pot consultar aquí).

Aquesta ampliació provoca una modificació en el text oficial del Pla de Qualitat del Port de Barcelona, la qual va ser anunciada de forma oficial al BOE el 30 de setembre de 2017, sotmetent-la així, a informació pública, i seguint el mateix procés administratiu que en el 2010, quan es va aprovar el Pla de Qualitat de contenidors.

Efficiency Network obre el període de certificació dels serveis al vaixell

El període de certificació s'obre després que el passat dimecres 4 d'octubre, es reuneixi el grup de treball d'Ampliació de la Marca de Qualitat als Processos Relatius al Servei al Vaixell (link a la notícia de El Vigia), que va validar els compromisos que amplien la Marca als processos que defineixen els serveis oferts a les navilieres.

Moltes de les empreses i institucions que poden certificar-se en aquests compromisos són les mateixes implicades en el grup de treball d'Ampliació de la Marca de Qualitat: la Capitania Marítima, la Corporació de Pràctics de Barcelona, els serveis de remolc, d'amarratge, de bunkering, i de gestió de residus, i agents consignataris. Les empreses consignatàries certificades per la Marca de Qualitat, i que també operin com a consignatàries de vaixell, podran optar a la doble certificació si així ho desitgen.

Per a obtenir més informació i sol·licitar l'inici del procés de certificació Efficiency Network per a Serveis a Navilieres, envieu un correu a: efficiencynetwork@portdebarcelona.cat

Nous criteris en la mesura dels indicadors i128 i i101 Efficiency Network

Aquests són els nous criteris que tenen a veure amb la mesura dels indicadors relatius a la sol·licitud de posicionament de l'escàner i el PIF:

S'ha modificat la mesura de l'indicador en referència a la petició de sol·licitud de posicionament per a inspecció a escàner amb dues noves opcions:

1.- Es podrà enviar fins les 13:00h (si és per aquella mateixa tarda)
2.- Fins a les 17:00h (en cas de sol·licitar-la per l'endemà o un altre dia).

El segon canvi significatiu fa referència a la sol·licitud de posicionament per a inspecció al PIF; que s'ha ampliat fins a les 17:00h; per tant a l'anàlisi de les auditories es considerarà correcte l'enviament de la sol·licitud fins a les 17:00h.

Quan l'empresa certificada rebi l'auditoria a través del Brand Center, a l'apartat on s'especifica el compromís a complir en els indicadors i128 i i101, si li corresponen aquests compromisos, ja ho trobarà modificat i especificat.

Per a qualsevol consulta o suggeriment sobre aquest tema no dubteu en contactar a través  "Suggeriments? Contacta'ns"