Cadascuna de les diferents missions empresarials realitzades ha demostrat el paper del Port de Barcelona com a catalitzador del comerç exterior, ja que la missió no només promociona la Comunitat Logística del Port de Barcelona, sinó que també proporciona a moltes empreses els primers contactes per introduir-se en un nou mercat i crear, així, nous vincles comercials.

XILE: Santiago i Valparaíso 2015

14 - 19 de novembre

La missió empresarial multisectorial, encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha estat integrada per 50 directius d'empreses importadores i exportadores i de la Comunitat Logística de Barcelona. Igual que en les darreres edicions, la delegació ha compartit agenda (a la capital del país) amb una altra missió d'empreses de Catalunya i organitzada per ACCIÓ: Quatre Motors per a Europa i Associats.

A ambdues ciutats, Santiago i Valparaíso, va tenir lloc la jornada empresarial del Port de Barcelona, en la que van assistir 200 i 150 empresaris de Xile, respectivament, i en les quals hi va participar una alta representació institucional, com ara el ministre de Transports i Telecomunicacions, Andrés Gómez-Lobo. Durant la missió s'han realitzat més de 300 contactes bilaterals, entre empreses i institucions catalanes i xilenes, en què les contraparts han estat principalment dels sectors hortofrutícola, vitivinícola, químic i logístic portuari. Cal ressaltar l'alt nivell de professionalitat i seriositat dels empresaris xilens, aspecte que han destacat gratament els participants en la missió.

En el marc de la missió també es van signar quatre acords de col·laboració: d'una banda, l'Associació Logística de Xile (ALOG) amb l'Associació de Transitaris de Barcelona (ATEIA-OLT) i la Cambra d'Agents de Duanes de Xile (CAAAC) amb el Col·legi d'Agents de Duanes de Barcelona (COACAB). D'una altra, el Port de Barcelona va signar un conveni de col·laboració amb el Puerto de Valparaíso i el Puerto de San Antonio.

MÈXIC: DF i Veracruz 2014

4 - 11 d'octubre

Setzena missió Del Port de Barcelona en la que han participat més de 51 directius de 36 empreses. Encapçalada per el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, juntament amb el president del Port de Barcelona, els integrants de la delegació establiren més de 300 contactes empresarials i institucionals a les ciutats de DF i Veracruz. En ambdues ciutats, el Port va presentar el seu posicionament estratègic com a porta d'entrada per a les mercaderies mexicanes i també com a Port d'origen més competitiu per les importacions mexicanes procedents del continent europeu, amb un total de 450 assistents mexicans.

A nivell institucional, es signaren varis acords de col·laboració i es mantingueren reunions amb el director general de Foment i l'Administració Portuària, els directors generals de l'API de Manzanillo i de l'API de Veracruz, el governador de l'Estat de Veracruz i el president de la Municipalitat, representants de Ecom Trading segon trader de cafè més important del món i un dels principals clients del Port de Barcelona, així com també, directius d'Aeromexico, de la companyia cimentera CEMEX, i els armadors MSC i HAPAG Lloyd, per tal de crear serveis directes amb Barcelona i promoure nous estímuls a les seves rutes marítimes i potenciar el transport del producte refrigerat, respectivament.

Colòmbia 2013

19 - 26 d'octubre

Missió empresarial multisectorial en la que van participar 12 empreses importadores/exportadores i 15 de la comunitat logística, a més dels màxims representants de la Comunitat Portuària de Barcelona. A les jornades empresarials van assistir-hi uns 250 empresaris a Bogotà i 120 a Cartagena d'Índies. En total es van realitzar 334 contactes bilaterals amb una mitjana de 9 reunions per empresa. Paral·lelament, es va organitzar un seminari tècnic de duanes en el que hi varen participar 70 operadors i representats institucionals de Barcelona i Colòmbia.

A nivell institucional, es van signar dos importants acords de col·laboració: ATEIA-OLTRA i COACAB van signar un acord amb FITAC, i el Port de Barcelona va signar un conveni de col·laboració amb la Societat Portuària Regional de Cartagena d'Índies. També, la Generalitat de Catalunya i Financiera de Desarrollo, S.A.(FINDETER)" de Colòmbia van establir les bases del conveni de col·laboració, que signaren posteriorment a Barcelona, en matèria d'assessorament en el desenvolupament del pla de millora de la mobilitat a les ciutats colombianes de tamany mig i en els projectes de planificació urbana. A Cartagena, el Port de Barcelona va signar un conveni de col·laboració amb la Sociedad Portuaria Regional de Cartagena de Indias.

Brasil 2012

4 - 8 de novembre

Missió empresarial multisectorial, realitzada a Sao Paulo, en que van participar 36 empreses importadores / exportadores i de la Comunitat Logística de Barcelona. 

A part de la tasca comercial i de prospecció de mercat realitzada, per les empreses integrants de la delegació, en les reunions de contactes bilaterals, la comunitat portuària de Barcelona va presentar el port de Barcelona i els seus serveis als 270 empresaris brasilers que van assistir a la jornada empresarial, així com també al seminari tècnic de duanes en el qual van participar unes 69 persones. Destacar que a nivell institucional es van signar 

A nivell institucional, es van signar tres acords de col·laboració i una petita representació del Port es va desplaçar a Brasilia per a presentar la marca de qualitat Efficiency Network del Port de Barcelona als màxims representants de la Secretaría Especial de Puertos de Brasil.

Turquia 2011

 22 - 24 de novembre


Missió empresarial multisectorial, en què van participar 50 empreses importadores/exportadores i de la Comunitat Logística de Barcelona, realitzada a Istanbul amb l'objectiu de consolidar les relacions establertes en la missió del 2003, així com promocionar el Port de Barcelona i la seva Comunitat Logística i establir contactes empresarials. Amb aquest motiu es van preparar 24 agendes de contacte i es van programar un total de 230 reunions de treball.

A part de la labor comercial i de prospecció de mercat, realitzada per les empreses integrants de la delegació, la comunitat portuària de Barcelona va presentar el port de Barcelona i els seus serveis als 200 empresaris turcs que van assistir a la jornada empresarial, així com també a la jornada tècnica intermodal dedicada a la duana i als serveis de short sea shipiing i ro-ro, en la qual van participar unes 45 persones. A nivell institucional, es va signar un conveni de col·laboració entre l'Associació de Transitaris de Barcelona (ATEIA-OLT) i la de Turquia (UTIKAD), amb la finalitat de millorar els procediments documentals de les mercaderies i el seu transport. D'altra banda una representació del Port de Barcelona es va desplaçar a Izmir per visitar les instal·lacions de la terminal de contenidors TCB EGE, gestionada pel grup TCB.

Tunis 2010

31 de maig - 3 de juny

La delegació empresarial va estar encapçalada pel president del Port de Barcelona, Jordi Valls, i ha estat integrada per 42 empresaris del sector portuari i importadors/exportadors de 37 empreses (13 import/export i 24 de la comunitat logística), a més dels màxims representants de la Comunitat Portuària de Barcelona.

El balanç de la missió empresarial és molt satisfactori, tant pel que fa a les expectatives de col·laboració com a les oportunitats concretes de negoci i intercanvi, que es van confirmar des del primer dia. En total es van elaborar 25 agendes de contactes bilaterals, per a les quals es van planificar més de 270 reunions empresarials.

Egipte 2009

15 - 20 de febrer

Missió multisectorial organitzada pel Port de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l'Oficina Econòmica i Comercia d'Egipte a Barcelona. La delegació va estat integrada per 35 empresaris que varen mantenir contactes bilaterals a les ciutats del Caire i Alexandria. En total es van programar 413 contactes. El Port de Barcelona va signar un conveni de col·laboració amb el port d'Alexandria, amb l'objectiu d'ampliar la col·laboració establerta entre ambdues entitats des de fa uns anys. El Port de Barcelona va realitzar una presentació sobre els serveis del port i la seva Comunitat Logística a ambdues ciutats, a les quals van assistir uns 200 empresaris egipcis.

Algèria 2008

2 - 4 de desembre

La missió, realitzada a la ciutat d'Alger del 2 al 4 de desembre, i adreçada a empreses de la Comunitat Portuària de Barcelona, va estar formada per 23 empreses del sector logisticoportuari.

Aquesta missió empresarial es va enfocar al manteniment de contactes empresarials i trobades professionals, amb la finalitat de detectar noves oportunitats de negoci i promoure intercanvis comercials. Per a cada una de les 11 empreses participants en els contactes bilaterals, l'Oficina Econòmica i Comercial de l'Ambaixada d'Espanya a Algèria va programar unes 14 reunions de treball.

Marroc 2008

15 - 20 de juny

Delegació integrada per 90 persones, importadors i exportadors, membres de la Comunitat Portuària de Barcelona i grup institucional. A les ciutats de Tànger i Casablanca es van establir 576 contactes bilaterals amb empresaris marroquins. En el transcurs de la missió la delegació institucional va realitzar visites a Tànger, Casablanca i Rabat.

Els resultats empresarials es veuran en el temps, però es pot fer una primera valoració satisfactòria a nivell generals. A nivell institucional destaca la signatura del protocol entre el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) i Royal Air Maroc (RAM), la signatura del conveni de col·laboració entre l'Agència Nacional de Ports del Marroc (ANP) i l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) en l'àmbit del desenvolupament dels ports, la signatura de l'acord entre Autoterminal i Marsa Maroc per a gestionar conjuntament la terminal de vehicles del Port de Casablanca, així com també el desenvolupament de terminals de vehicles als ports del Marroc, i la signatura d'un acord de cooperació entre ATEIA Barcelona i l'Association des Freights Forwarders du Maroc.

Brasil 2005

19 - 26 de novembre

Els participants en la missió, empreses del sector logisticoportuari, van destacar el nivell de selecció de les trobades bilaterals que es realitzaren a Sao Paulo i Rio de Janeiro. Finalment s'establiren més de 200 contactes empresarials quan inicialment desde Barcelona n'estaven programats 124.

Durant aquesta missió, el Port de Barcelona va signar acords de col·laboració amb els ports de Rio de Janeiro, Santos i Salvador de Bahía per a l'intercanvi d'experiències entre ambdós ports en els àmbits de la problemàtica portuària en economia i comerç, reglamentacions i moviments de vaixells.